Topviroloog niet te spreken: “Door hen zal dit allemaal veel langer duren”

door: BVDO
coronavaccin
Afbeelding bron: Pixabay

De vaccinaties beginnen op volle toeren te draaien door het vaccin van Pfizer, maar binnenkort dringt een ander probleem zich op.

Van de vaccins zullen er de komende weken voldoende zijn, maar er duikt een nieuw probleem op. Er zullen op een bepaald moment te weinig mensen zijn om gevaccineerd te worden.

Volgens topviroloog Peter Piot worden de vaccinweigeraars een probleem. “Dat is niet alleen slecht voor hen - ze riskeren ziek te worden en te sterven, al beseffen ze dat wellicht niet - maar ook voor de hele gemeenschap”, zegt Piot aan HLN.

De schade daarvan zou wel eens bijzonder groot kunnen zijn. “Als de epidemie langer duurt door vaccinweigeraars, dan brengt dat inderdaad grote schade met zich mee voor iedereen: de menselijke kost, de economie, het onderwijs, en ga zo maar door.”

Piot verwacht dat mensen die zich niet laten vaccineren een beperking van hun vrijheid zullen krijgen. Bovendien zullen ze ook elke keer moeten betalen om een test af te leggen voor bepaalde dingen die ze willen doen.