Vandenbroucke: "Tegen dan zou het rijk der vrijheid in zicht moeten zijn"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag kwam het goede nieuws van Europa over een extra vaccin-bestelling. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) verspreidt dan ook een positieve boodschap die perspectief biedt aan de bevolking.

"De vaccinatietrein is vertrokken. En wat iedereen in dit land nu wil en ook terecht verwacht, is dat die trein zo snel mogelijk op volle snelheid rijdt. Zeven dagen op zeven", schrijft minister Vandenbroucke op zijn Facebookpagina. 

Hij stelt het doel in het vooruitzicht om ook jongeren te beginnen vaccineren nog voor het begin van de zomer. Na de zomervakantie zou 'het rijk der vrijheid' dan volgens de minister in zicht moeten zijn.

"Met dat extra goede nieuws van Europa kunnen we sneller vaccineren op alle niveaus: voor het personeel van de woonzorgcentra, voor gezondheidswerkers, risicopatiënten, essentiële beroepen. En we gaan er dus alles aan doen om nog voor de zomer te starten met het vaccineren van onze jongeren."

"Er is geen enkele reden om nu nog te stoppen met de vaccinatietrein. Elke dag telt nu. Elke dag telt om zo snel mogelijk 70% van de mensen in ons land te vaccineren, om zo die groepsimmuniteit te bereiken."

"Tegen september zouden we dus al een heel eind ver zijn en zou het rijk der vrijheid in zicht moeten zijn. Kan dat vroeger? Zoveel te beter. Dan zullen we dat ook doen. Dat is mijn engagement."