Vicepremier Van Quickenborne verklapt wie de winkels niet wilde sluiten

door: BVDO
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Woensdag loste het Overlegcomité nieuwe coronamaatregelen voor ons land. In tegenstelling tot wat iedereen verwacht had gingen de niet-essentiële winkels niet op slot.

Het was een beetje een verrassing, dat de niet-essentiële winkels niet sluiten tijdens de derde lockdown die na het Overlegcomité aangekondigd werd. Heel wat mensen en ook de sector zelf had verwacht dat dit zou gebeuren.

Dat geldt niet voor de scholen, zij moeten vanaf maandag dicht. Enkel het kleuteronderwijs mag wel verdergezet worden. Ook de kappers en schoonheidssalons moeten opnieuw de deuren sluiten, terwijl de premier nochtans beloofd had dat dit nooit meer zou gebeuren.

De experts adviseerden de regering om de niet-essentiële winkels ook te sluiten. Heel wat ministers waren daar ook voorstander van. “Sommigen wilden de winkels dicht, maar de premier heeft het voorstel gedaan om op afspraak winkelen toe te laten, omdat dat in Nederland blijkbaar goed functioneert”, zegt vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) aan HLN.