Tegenvaller voor wie naar autokeuring moet: "Op sommige plaatsen nog slechter"

door: STS
autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Wie naar de autokeuring moet, zal het mogelijk gemerkt hebben. Er zijn nog altijd lange wachttijden voor wie een afspraak wil maken.

Uit onderzoek van HLN en VTM Nieuws blijkt dat er op een jaar tijd niet veel veranderd is. Vorig jaar bleek uit een steekproef dat de wachttijd voor een afspraak gemiddeld 39 dagen was. Dat cijfer is nu gedaald, maar slechts lichtjes, tot gemiddeld 37,5 dagen.

"De situatie is in vergelijking met vorig jaar nauwelijks verbeterd. Maar er zijn ook zeer grote verschillen tussen de verschillende autokeuringscentra onderling", vertelde Brecht Vanhaelewyn, mobiliteitsexpert bij HLN, op VTM.

"Op sommige plaatsen, zoals in Erembodegem, is de verbetering eigenlijk spectaculair. Vorig jaar meer dan een maand wachten, nu onmiddellijke beschikbaarheid." In 21 keuringscentra blijkt de situatie verbeterd te zijn, in 19 stations is de situatie verslechterd. Bij acht centra moet je 60 dagen of meer wachten.

GOCA, de koepelfederatie van de keuringscentra, reageerde schriftelijk bij de commerciële zender: "De keuringscentra bepalen op basis van hun ervaring een evenwicht tussen afspraak (online en telefonisch) en vrije aanbieding. Hierbij streven ze steeds naar zo kort mogelijke wachttijden voor de klant."

"De verdeling tussen de keuringscentra verschilt, wat ook een verklaring kan zijn voor de vastgestelde verschillen tussen de centra."