Vlaanderen beslist vandaag over verstrengde coronamaatregelen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De uitbraken van het coronavirus en de verschillende varianten verhogen de zenuwachtigheid van de Vlaamse regering. Nadat enkele burgemeesters en gouverneurs al extra maatregelen namen, zou er vandaag wel eens voor een verstrenging voor heel Vlaanderen gekozen kunnen worden.

Meer en meer scholen gaan dezer dagen voor een bepaalde periode dicht. Dat komt door lokale uitbraken, soms ook gelinkt aan de besmettelijke Britse variant van het virus. Heel wat lokale overheden namen al extra maatregelen door activiteiten voor -13-jarigen te verbieden.

Vandaag zitten minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) samen om te bespreken of er geen totaalverbod voor buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de 13 jaar moet komen.

Contactonderzoek in de steden en de gemeenten waar ze met uitbraken zaten wees immers uit dat heel wat besmettingen doorgegeven werden in de buitenschoolse bubbels, zoals in sportclubs of andere naschoolse activiteiten.

Een goede week geleden had de West-Vlaamse gouverneur al zo'n verbod voor de hele provincie uitgesproken, maar hij werd toen teruggefloten door minister Dalle.