Wat wil jij van het Overlegcomité? “Laat de mensen gewoon leven, dit draait puur om geld”

door: BVDO
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité moet vanmiddag beslissen over de verdere afschaffing van coronamaatregelen.

Het Overlegcomité komt vandaag samen om een verdere afbouw van de coronamaatregelen te regelen. Wij vroegen onze lezers wat er zeker moet veranderen en wat mag blijven. Een greep uit de reacties.

“Simpel, van mij mag de hele regering weg, corona zal jammer genoeg niet direct verdwijnen., Dus mondmaskers in winkels of een drukke omgeving mogen blijven.”

“Afschaffen mondmasker, afschaffen coronapaspoort, geen verplichte vaccinatie. Terug normale samenleving zoals voor corona!”

“Wel verplichten die vaccinatie. Iedereen gelijk voor de wet want anders geeft het geen nut en blijven we zitten met corona. Dus wees verstandig en doe het.”

“Schaf al die regeltjes af en laat de mensen gewoon leven. Dit draait puur om geld. Vaccinatiecentra gaan dicht, maar ze willen nog een derde en vierde prik geven. Lekker naar de huisarts en betalen voor dat bezoek. 30 euro zeker?”

“Terug meer toegankelijk bij de instanties. Niet afspraak gebonden. Mondmaskers onmiddellijk verwijderen. Terug bezoek toelaten in materniteit bij geboorte. Alles terug toegankelijk maken zoals voor corona, terug naar de gewone levensstijl.”

“Ik vind dat we zoals nu bezig zijn goed. Enkel mondmasker dragen als je gaat shoppen of ergens wandelt waar het erg druk is. En hopen dat iedereen terug naar school kan, zowel voor lager middelbaar of hoge school en universiteit. Want ik vind dat veel kinderen achterstand hebben opgelopen. Ook in de hoge scholen. Gewoon voorzichtig zijn is de boodschap. En genieten van wat kan.”