Wouter Beke is heel duidelijk over wat er staat te gebeuren na het derde vaccin

door: PMN
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

Iedereen die een vaccin van Johnson & Johnson gekregen heeft, krijgt een extra boosterprik. Later is ook de rest van de bevolking aan de beurt.

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) onderstreept het belang van de vaccins. “Zonder die vaccins zaten we nu in een uitzichtloze situatie”, zegt hij aan TV-Limburg.

“Dan zouden we de ziekenhuizen overvol zitten en was ons land opnieuw in lockdown. We zijn nu begonnen met zwakkere groepen te vaccineren.”

“Ik voelde al langer dat een derde prik nodig zal zijn. Daarom hebben we knoop met de andere ministers van Volksgezondheid nu doorgehakt.”

“Als we tot diep 2022 moeten blijven vaccineren, moeten de vaccinatiecentra wel op de hoogte zijn. De volgorde waarin we de vaccins gaan geven, ligt nog niet vast.”

“Leeftijd zal belangrijk zijn maar ook de tijd tussen de vaccinaties speelt een rol. De mensen die Johnson & Johnson hebben gekregen krijgen voorrang.”

“Ik durf zeker niet zeggen dat we er na deze derde keer vanaf zijn. Men denkt er over na om het coronavaccin ook bij in het griepvaccin te steken. Maar nu moeten we deze vierde golf doorkomen."

Download nu de gratis app van Redactie24