Zonder corona op spoed, met corona het ziekenhuis uit: “Nu kan dat toch niet meer?”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Een bejaarde man is in het OLV-ziekenhuis van Aalst opgenomen op de spoedafdeling. Hij was coronavrij, maar kwam later wel met corona thuis.

De man kwam het ziekenhuis via de spoedafdeling binnen. Hij werd op een kamer gelegd met een andere patiënt, maar die werd enkele uren later weggehaald. Omdat gebleken was dat hij positief had getest op corona. De bejaarde man moest in quarantaine en de nodige tests afleggen.

De bejaarde man werd getest en bleek negatief te zijn. Toen hij ontslagen werd uit het ziekenhuis, thuiskwam en nauw contact had gehad met zijn vrouw, bleek een nieuwe test wel een positief resultaat op te leveren. De familie van de man is niet te spreken over de werkwijze van het ziekenhuis.

De man sprak tijdens het verblijf in het ziekenhuis de verpleging over de feiten aan. Ze zeiden dat hij niet de enige was die dit meemaakte. “Dat dit zich nog voordoet in een ziekenhuis, dat vat ik niet”, zegt de zoon van het slachtoffer. “Dat dit gebeurt tijdens de eerste maanden van de crisis, dat begrijp ik. Maar nu kan dat toch niet meer...”

Het OLV-ziekenhuis van Aalst zegt dat alles volgens de geldende maatregelen en protocollen verlopen is. De man heeft voorlopig enkele lichte koorts als symptomen.