Dierenarts waarschuwt: "Voer je hond deze zaken niet met Pasen, of het kan fataal zijn"

door: STS
Hond
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Het is Pasen en zoals bij elk feest wordt er dan lekker gegeten. Sommige mensen willen hun hond laten meegenieten, maar dat is niet zo'n goed idee. Het kan zelfs gevaarlijk zijn.

De meeste mensen weten intussen wellicht wel dat chocolade niet goed is voor honden. Maar wanneer een kind ergens een paaseitje laat liggen zit een ongeluk in een klein hoekje. "Het kan een paar uur duren voor er symptomen optreden, maar we willen het dier zo snel mogelijk laten overgeven wanneer er een giftige hoeveelheid chocolade gegeten werd", vertelde dierenarts Linda Simon aan The Mirror.

"Dus zelfs indien de hond geen symptomen vertoont, ga je er best zo snel mogelijk mee naar de dierenarts indien het dier chocolade gegeten heeft." Ook rozijnen mag je absoluut niet voeren aan je hond. "Er is geen veilige dosis", zegt Simon daarover. Ze herinnert zich een geval waarbij een kleine hond slechts vijf of zes rozijnen at en daardoor een nierziekte ontwikkelde.

Wat is nog slecht voor een hond?

Op speciale aangelegenheden zoals Pasen geven baasjes hun hond vaak ook wat eten van aan tafel. Maar ook daar moet mee opgepast worden. "Ingrediënten zoals vlees en groenten zijn meestal oké, maar iets met look of ajuin kan giftig zijn."

"Ik zou ook adviseren om geen botten te geven. Ik heb te veel gevallen gezien van afgebroken tanden en darmobstructies, of het bot nu rauw of gekookt is."