Dierentuin in de problemen door corona: Dierenorganisatie op achterste poten

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Dierentuin Diergaarde Blijdorp zit door de coronacrisis in financiële moeilijkheden. Dierenrechtenorganisaties zijn niet te spreken over de plannen van de zoo om dat op te lossen.

Volgens de Nederlandse krant AD wil Diergaarde Blijdorp de financiële problemen door de coronacrisis op een bijzonder lugubere manier oplossen. De lokale schepen van welzijn liet weten dat Blijdorp het aantal dieren wil verminderen. Eventueel zelfs door euthanasie, ook van kerngezonde dieren.

Een aantal dierenrechtenorganisaties vindt het niet kunnen om gezonde dieren uit financiële nood te doden. Ze lieten de gemeenteraad en de dierentuin weten dat ze de nodige stappen zullen ondernemen mocht het zover komen.

Blijdorp is niet de enige dierentuin die door de coronacrisis in de problemen zit. Of daar even drastische maatregelen genomen zullen worden, is niet duidelijk. Blijdorp liet weten dat het “zeer tegen de zin” van de dierentuin is, maar dat er geen andere mogelijkheid is als ze tot het uiterste moeten gaan.