Politie wacht maandenlang om in te grijpen tegen vijftiger die acht collega’s lastigvalt

door: BVDO
Meisje - vrouw - wenen - misbruik - geweld
Afbeelding bron: Shutterstock/suriyachan

Het parket Antwerpen heeft de onderzoeksrechter gevorderd om een onderzoek te voeren naar vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat zou al maanden aan de gang zijn.

Politiezone Balen-Dessel-Mol ontving de afgelopen maanden een aantal klachten van meisjes en vrouwen over het gedrag van de vijftiger tijdens hun job bij een dierentuin in Balen.

In deze fase van het onderzoek hebben acht vrouwen afzonderlijk van elkaar een gelijkluidende verklaring afgelegd. Daarbij zijn ook twee minderjarigen die er als jobstudent hebben gewerkt.

In opdracht van de onderzoeksrechter werd maandag een huiszoeking uitgevoerd op het privéadres van de vijftiger. Daarna werd hij ook verhoord en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man ontkent formeel alle aantijgingen.

De onderzoeksrechter heeft na verhoor beslist om hem vrij te laten onder voorwaarden. Het gaat onder meer om een verbod om in het park te komen en om een contactverbod met de slachtoffers. De feiten zijn op dit moment gekwalificeerd als aanranding van de eerbaarheid en aantasting van de integriteit.