Triest nieuws uit Pairi Daiza: "Uit zijn lijden moeten verlossen"

door: STS
Pairi Daiza
Afbeelding bron: Photonews

Het personeel van dierentuin Pairi Daiza rouwt om het verlies van één van de dieren. Een Tasmaanse duivel moest ingeslapen worden.

"Met een zwaar hart namen we dinsdag afscheid van Colin, de Tasmaanse duivel. Hij naderde zijn zevende verjaardag, een zeer eerbiedwaardige leeftijd voor zijn diersoort. Deze zoogdieren leven gemiddeld slechts vijf jaar", lezen we op de Facebookpagina van Pairi Daiza.

"Trouwe bezoekers hebben mogelijk gemerkt, hoe hij, getroffen door ziekte, steeds meer moeite had om zich voort te bewegen en bij zijn dagelijkse activiteiten."

"Zijn verzorgers en ons diergeneeskundig team namen daarom de altijd moeilijke, maar zo verstandige beslissing om hem uit zijn lijden te verlossen door hem te helpen vredig te 'gaan', omringd door degenen die hem zoveel liefde hadden gegeven gedurende zoveel jaren."

"Het vertrek van Colin betekent niet het einde van de betrokkenheid van Pairi Daiza bij het programma om de Tasmaanse duivel te redden."

"Onze internationale collega's, zowel Tasmaanse als Europese, die zich inzetten om deze prachtige dieren te beschermen, kunnen ons binnenkort nieuwe exemplaren toevertrouwen."