Hond bijt lichaamsdeel van baasje af: "Ik zag hoe ze hem opat en doorslikte"

door: STS
Hond - tanden
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een hond heeft de duim van een van zijn baasjes afgebeten en opgegeten. Kort daarna viel hij het andere baasje aan.

De XL Bully van de 47-jarige Gaynor en haar 63-jarige echtgenoot George, uit het Schotse Dundee, viel eerst de vrouw aan.

"We hadden enkele vrienden op bezoek. Twee personen kregen een discussie en ik stond op. Ik denk dat Piglet toen geschrokken moet zijn, waarna ze naar mijn hand hapte", vertelde de vrouw aan The Sun.

"Ik keek naar beneden en mijn duim was weg. Ik stond doodsangsten uit. Ik zag hoe ze mijn duim opat en toen doorslikte."

Slechts enkele dagen later keerde het dier zich tegen haar echtgenoot. De voormalige profbokser sloeg het dier dertig keer, maar dit leek amper impact te hebben.

"Ik zat gewoon op de bank en Piglet zat bij me. Ze begon me dan kopstootjes te geven en aan mijn arm te knabbelen, wat ze nog nooit gedaan had. Binnen een paar seconden greep ze me vast en trok ze me naar de grond."

"Ik ben een struise kerel en ik moet haar meer dan dertig keer geslagen hebben, maar het had geen effect op haar. Ik gebruikte mijn armen om mijn gezicht en nek te beschermen en ze bleef maar stukken uit mijn arm bijten. Ik dacht echt dat ik ging sterven."

"Gelukkig kwam mijn zoon de woonkamer binnen. Hij begon haar op het hoofd te slaan en kon haar doen stoppen. Daarna kalmeerde ze vrij snel."

Het zwaargewonde koppel zal nog operaties moeten ondergaan. Er wachten maanden revalidatie. De hond werd ingeslapen.