Zeventiger lelijk toegetakeld door bijtende hond: "Kwestie van tijd voor hij weer iemand aanvalt"

door: STS
Amerikaanse buldog
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een bejaarde man heeft vreselijke verwondingen overgehouden aan een hondenaanval. Vijf maanden later ondergaat hij nog steeds behandelingen.

De 72-jarige man was zijn eigen hond aan het uitlaten in het Schotse Blackburn, toen een "Amerikaanse bulldog-achtige" hond aanviel. De man probeerde zijn viervoeter te redden door hem op te tillen.

Maar zelf werd hij lelijk toegetakeld. Hij liep meerdere bijtwonden op in het gezicht, aan zijn keel en aan zijn benen. Hij verloor ook een stuk van zijn duim.

De politie startte een onderzoek en nam de agressieve hond tijdelijk in beslag. Maar de aanklagers hebben besloten dat er niet genoeg bewijs is om de zaak voort te zetten.

De zoon van het slachtoffer is woedend. "We voelen ons in de steek gelaten door Justitie. De politie is er om ons te helpen, maar vanaf dag één werd er niet naar ons geluisterd en werden we niet serieus genomen", verklaarde hij aan The Mirror.

"Die hond is een gevaarlijk dier en we geloven echt dat het een kwestie van tijd is voor hij opnieuw iemand zal aanvallen."

Mis niets dankzij de gratis app van Redactie24