Acteur Bruno Vanden Broecke ondergaat opmerkelijke gedaanteverwisseling

door: ASX
Bruno Vanden Broecke
Afbeelding bron: Eén

Dat acteur Bruno Vanden Broecke van veel markten thuis is, weten we al langer dan vandaag. De 48-jarige acteur vertolkte al tal van legendarische rollen.

Bij het grote publiek werd hij al twintig jaar geleden legendarisch dankzij zijn rol als Sammy Tanghe in “Het Eiland”. Ook in heel wat andere komische reeksen, zoals ‘Safety First’ en ‘Wat als?’ zette de acteur glansrijke prestaties neer.

In het najaar zien we Bruno echter in een compleet ander genre terug. De acteur kruipt in de huid van niemand minder dan koning Leopold I voor de nieuwe reeks ‘Interview met de geschiedenis’. Daarin reist programmamaker Arnout Hauben terug in de tijd en ontmoet alle Belgische vorsten.

Voor de eerste aflevering keert Arnout terug naar 1831, het jaar waarin België een constitutionele monarchie werd, met Leopold I als staatshoofd. Arnout wordt er verwacht in de villa van onze eerste vorst, Leopold I, vertolkt dus door Bruno Vanden Broecke.

Met een reeks over het koningshuis waagt de VRT zich opnieuw op glad ijs. Tien jaar geleden verscheen op Eén de reeks ‘Albert II’, die niet op gejuich onthaald werd. De serie werd afgeschilderd als karikaturaal en leidde ook tot een relletje met Wendy Van Wanten.