De 10 finalisten van 'Zomerhit' zijn bekend: De lijst lokt heel wat reacties uit

door: LHX
Siska Schoeters en Niels Destadsbader
Afbeelding bron: VRT - Sofie Silbermann

Het is zover: de lijst van 20 genomineerden voor de 'Zomerhit' is gereduceerd tot 10 artiesten. De eindspurt is daarmee ingezet.

De 10 finalisten van 'Zomerhit' zijn Margriet Hermans, Jaap Reesema, Niels Destadsbader, The Starlings, Maksim, Pommelien Thijs, Cleymans & Van Geel, Metejoor & Snelle, Regi & Emma Heesters en Berre. Op 20 augustus zullen we weten wie van hen de overwinning in de wacht sleept.

Voor Axelle, Clouseau, Emiline, Gene Thomas, Jérémie Makiese, Jérémie Vrielynck & Sali Haidara, Laura Tesoro, Milow, Oliva & Paul Sinha en Willy Sommers betekent dat helaas dat ze geen kans meer maken. De reacties daarop zijn erg verdeeld.

Op sociale media uiten veel mensen hun enthousiasme over het feit dat Margriet Hermans en Pommelien Thijs in de finale staan, maar er bestaat ook teleurstelling over onder meer Laura Tesoro en Clouseau. "Het is ronduit schandalig dat Clouseau er niet bij is", wordt. "Toplijstje, ik mis alleen Laura Tesoro", klinkt het ook.

Ook bestaat er ongenoegen over het nieuwe stemsysteem. Je kan maximum twee keer stemmen op je favoriet met behulp van een sms naar het nummer 6000. Dat kost 50 cent. "Waarom moet dat weer centen kosten?", wordt er geklaagd. "Dan stem ik voor niemand."

Tags Zomerhit