Dieter Coppens heeft er spijt van: Tv-maker maakt zich sombere bedenking over zijn kinderen

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Dieter Coppens is een graag gezien tv-gezicht. Binnenkort is hij te zien in het zesde seizoen van 'Down The Road'. Daarin trekt het gezelschap naar Canada.

Dieter Coppens leidt een druk bestaan. Hij is schrijver, natuurgids, grafisch ontwerper én natuurlijk tv-maker. Als hij terugblikt op de afgelopen tien jaar, dan is er wel iets waar Dieter spijt van heeft.

"Ik had mijn kinderen wel wat vaker willen zien", zegt Dieter in De Zondag. "Soms denk ik dat ik iets te veel hooi op mijn vork heb genomen door naast al die tv-opdrachten ook nog dat grafisch werk te blijven doen."

"Ik had af en toe wat meer op de rem moeten staan. Maar ik ben nu eenmaal gepassioneerd door al die activiteiten, en kan bovendien moeilijk nee zeggen. Veel van mijn programma’s zijn sociaal geëngageerd; daar moet ik dan ook zelf tijd voor maken."

Het wil niet zeggen dat Dieter een afwezige vader was. "Ik ben er altijd heel erg voor mijn kinderen geweest, maar ik had wellicht nog beter kunnen doen", bedenkt Dieter zich. "Het probleem is dat de periode waarin je carrière maakt net overlapt met de periode waarin je kinderen groot worden. Dat hebben ze toch slecht uitgevonden."