Het loopt helemaal mis tijdens opnames van Wim Lybaerts 'Zomeravonden': 'Naar spoed gegaan'

door: LHX
Wim Lybaert
Afbeelding bron: Eén

In 'Zomeravonden' nodigt Wim Lybaert elke dag een BV uit om een favoriet gerecht uit zijn of haar kindertijd te maken. Eén van de gasten is Sven De Leijer.

De opnames met Sven De Leijer liepen niet bepaald van een leien dakje. "Ik kom daar aan. Ik had al twee dagen water en brood gegeten, want ik dacht: ik ga bij Wim extra veel calorieën binnenkrijgen", vertelt hij aan Radio2.

Wim vroeg hem meteen om te helpen met koken. "Eigenlijk was ik een soort keukenslaaf van Wim Lybaert", grapt Sven. 

"Op zich doe ik dat met veel plezier. Alleen had Wim mij niet verteld dat zijn keukenmessen een soort samoeraizwaarden zijn waarmee je om het even welke dinosaurus kunt fileren zonder enige moeite te doen."

"Om een lang verhaal kort te maken: ik heb na 6 minuten in het programma nogal heftig in mijn vinger gesneden. Het mes van Wim Lybaert is met één vlotte beweging los door mijn nagel gegaan en heeft tot op het bot gesneden."

De opnames moesten daarvoor uiteraard onderbroken worden. "In de spoed in Brugge hebben ze goed voor mij gezorgd", aldus Sven. "Ze hebben door mijn nagel heen genaaid om die vinger terug bij elkaar te duwen. Tussen nu en zeven jaar zou ik terug gevoel hebben in mijn vinger."