Zo gênant: Linde Merckpoel enorm in verlegenheid gebracht

door: LHX
Linde Merckpoel
Afbeelding bron: Photonews

In 'Vrede op aarde' nodigt Sven De Leijer telkens drie bekende gasten uit. Samen bespreken ze het voorbije jaar.

Eerder deze week waren in 'Vrede op aarde' Philippe Geubels, Linde Merckpoel en Gene Bervoets te gast. Voor Linde had Sven De Leijer een wel héél opmerkelijke verrassing.

Elk jaar presenteert Linde mee de wielervoorstelling van de Ronde van Vlaanderen. Dat is de show waarin alle ploegen worden voorgesteld. 

In 2019 sloeg ze daarbij wel een enorme flater. Toen ze coureur Stijn Steels een kus op de wang wilde geven, draaide hij opeens zijn hoofd, waardoor de twee elkaar vol op de mond kusten.

"Ik word nog altijd rood als ik dat zie", vertelt ze. "Mijn lief kon daar oprecht iets minder mee lachen. Dat beeld is de wereld rondgegaan. Hij kreeg van superveel mensen een bericht, en wij waren net samen."

Iets later in de uitzending deelt Sven cadeautjes uit aan de drie gasten. Philippe krijgt een doosje bruisballen voor in bad en Gene een hemd met foto's van zichzelf erop. En Linde? Die weet niet wat haar overkomt.

Sven loopt naar de kast die naast hem op het podium staat. Wanneer hij die opendoet, komt opeens Stijn Steels eruit. Hij zat er al de hele uitzending verborgen.

Linde staat met haar mond vol tanden, maar geeft hem toch meteen een dikke knuffel. "Dit is echt hilarisch", is haar reactie. "Ik hoop dat mijn lief niet kijkt", lacht ze.