Na afschuwelijke haatreactie: Zita Wauters zet internettrol op haar plaats met deze boodschap

door: COS
Zita Wauters
Afbeelding bron: VRT - Damon De Backer

Zita Wauters is slachtoffer geworden van bodyshaming. De 18-jarige Zita deelde het haatbericht dat ze moest lezen met haar volgers en werd overspoeld met reacties.

Via Instagram kreeg Zita Wauters het volgende te lezen: "Wat voor een dik gedrocht ben jij. Serieus... nu al een dubbele kin? En draag geen rokjes meisje... die zijn niet voor u gemaakt. Je ziet eruit als een olifant op hakken; even lomp en belachelijk."

"Ik schrok mij echt dood", vertelt Zita bij 'Goeiemorgen Morgen' op Radio2. "Ik moet zeggen, ik krijg eigenlijk heel zelden zo'n berichten of haatreacties. Toen ik dat las, moest ik toch wel even twee keer slikken. Ik dacht: oei, wat heb ik die vrouw misdaan?"

Of ze erop heeft gereageerd? "Eigenlijk wel. En ik weet dat ik dat eigenlijk niet zou moeten doen, maar die verleiding is dan toch te groot. Ik heb haar geantwoord: 'Je mag over mijn uiterlijk zeggen wat je wil, maar ik denk dat jouw innerlijk niet veel mooier is als je zo'n dingen zegt tegen mensen.'"

"Ik zal er niet van wakker liggen, maar het raakt mij wel", geeft Zita toe. "Als ik dan achteraf de reacties van de mensen zie... ik moest er echt van huilen, omdat ik het zo lief vond. Dat is niet normaal hoeveel reacties ik heb gekregen. Daar was ik echt hard van geschrokken."