Niels Destadsbader krijgt eindelijk fantastisch nieuws: "Ik kan niet wachten"

door: COS
Niels Destadsbader
Afbeelding bron: VRT

De VRT heeft zopas de najaarsprogrammatie bekend gemaakt. Opvallend genoeg is Niels Destadsbader afwezig in de programmatie, maar hij zal niet stilzitten.

Niels Destadsbader start dit najaar met de opnames van het nieuw muziekprogramma 'Ik vraag het aan'. Hij gaat met bekende gezichten op zoek naar liedjes die een indruk hebben nagelaten. Een verrassende artiest brengt het nummer met de liveband. Daarna komen Niels en de kijkers het verhaal achter de song te weten.

"Muziek is emotie. En aan emoties hangen heel vaak mooie verhalen vast. Omdat een liedje zo ontzettend veel kan betekenen voor iemand. Op welk liedje is je eerste zoon geboren? Op welke song heb je jouw mama begraven? Dat zijn momenten in je leven waardoor je vanaf die dag op een andere manier luistert als dat liedje op de radio passeert. Ik kan niet wachten om die fijne en persoonlijke verhalen te horen van mijn collega’s", zegt Niels.

Ik vraag het aan

"Ik heb net 'Zomerhit' mogen doen. Dat speelt zich allemaal buiten af. Hier is het binnen te doen, in een gezellige studio", vertelt Niels op Radio2. "Voor mij zitten vijf bekende gezichten. Dat kan gaan van de politiek tot cultuur, televisie, sport."

"We hebben een fantastische liveband onder leiding van Jeroen Swinnen, die we ook kennen van 'Liefde Voor Muziek'. Onze gasten mogen elk op hun beurt een liedje aanvragen dat voor hen veel betekent, een soort mijlpaal uit hun leven", legt Niels uit.

"Het heeft te maken met nostalgie, met emotie, maar kan ook heel grappig zijn. Het is heel eerlijke, oprechte televisie. Dat is de bedoeling. Er is ook een livepubliek. Dat publiek gaat eigenlijk ook een belangrijke rol spelen. Wie ook een song heeft met een bijzonder verhaal, kan zich inschrijven via VRT MAX.