Niels Destadsbader onzeker over zijn toekomst bij de VRT

door: STG
Niels Destadsbader in 'De Ideale Wereld'
Afbeelding bron: VRT MAX

Er is al veel geschreven over de overstap van Niels Destadsbader naar de VRT. De zanger reageert nu voor het eerst op alle kritiek en heeft ook een duidelijke boodschap voor de zender.

Het moest de transfer van het jaar worden, maar voorlopig blijft het erg stil aan de Reyerslaan. Over plannen met Niels Destadsbader werd tot nu toe niet veel gecommuniceerd. Zo zal Niels ook niet betrokken worden in het verhaal van 'Eurosong'.

Programmadirecteur Ricus Jansegers haalde Niels binnen omdat hij dat soort spetakelprogramma’s miste op de zender. Opvallend genoeg zal Niels ook het nieuwe programma 'The Greatest Dancer' niet presenteren. Hij wordt ingezet als coach.

“Het is me voor alle duidelijkheid wel gevraagd om het te presenteren. Maar ik ken het internationale format en ik had het gevoel dat ik mijn ei meer kwijt kon als coach in dit geval", zegt Niels. Daarnaast zijn we achter de schermen ook druk bezig met een nieuw programma dat ik enkel bij de openbare omroep kan maken", klinkt het nog.

Ook over de toekomst neemt Niels een standpunt in. "Je weet trouwens niet hoe het kan lopen. Voor hetzelfde geld zit ik over drie jaar terug bij VTM, voor hetzelfde geld ben ik dan beenhouwer. Alles kan. Maar ik ben vooral zeer gelukkig bij VRT.”