Nieuwe weervrouw Jacotte Brokken krijgt nu al bakken kritiek over zich heen: "Stuur haar naar Ketnet"

door: STG
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: VRT

Morgen is het zover: dan gaat weerman Frank Deboosere met pensioen. En dus moest de VRT op zoek naar een nieuw gezicht voor het weerbericht.

De zender kwam terecht bij Jacotte Brokken. Ze is al werkzaam bij de VRT als wetenschapsjournaliste. Vanaf april zal ze ook te horen en te zien zijn met het weerbericht. 

"Jacotte is afgestudeerd als chemicus aan de Universiteit van Antwerpen en geeft les aan toekomstige journalisten aan de Arteveldehogeschool in Gent", klinkt het bij de openbare omroep.

"Sinds 2019 werkte ze ook als digital creative achter de schermen mee aan VRT-projecten. Ze heeft veel ervaring met wetenschapscommunicatie. Ze geeft lezingen, workshops en maakt podcasts en online video's over wetenschap."

Op sociale media krijgt Jacotte nu al bakken kritiek over zich heen. "Niemand kan Frank vervangen", "Waar gaat de wereld naartoe" en "Hopelijk is ze wat rustiger als ze het weer presenteert dan in haar filmpje. Zo over the top en "Stuur haar naar Ketnet, Please", klinkt het onder meer.