Stephanie Planckaert geeft duidelijkheid na overlijden van mémé Clara

door: PMN
Afbeelding bron: Instagram @stephanieplanckaert

Stephanie Planckaert is één van de BV’s die deelneemt aan het VTM-programma ‘Een Echte Job’. Ze mag meedraaien in het ziekenhuis. Stephanie vond het een heel leerrijke ervaring.

Stephanie Planckaert draaide voor het programma ‘Een Echte Job’ mee op de thoraxafdeling van het UZ Leuven. Op die afdeling worden mensen verzorgd die een operatie moeten ondergaan aan luchtwegen, slokdarm of longen. Het was bij momenten heftig voor haar.

Stephanie dacht ook regelmatig terug aan haar overlijden grootmoeder mémé Clara. In Dag Allemaal laat ze weten hoe ze nu omgaat met dat overlijden.

“Ze heeft niet afgezien”, vertelt Stephanie over mémé Clara. “We hebben waardig afscheid kunnen nemen. Ze had ook een mooie leeftijd, ze was 96, hé.”

“Het blijft natuurlijk heel pijnlijk, een verlies, daar heb je verdriet over. De herinneringen kunnen me nog altijd enorm raken, maar op een respectvolle manier.”

Stephanie was op voorhand wel bang om haar te verliezen. “Maar het verlies was niet angstaanjagend”, zegt ze. “Als zij er vrede mee had, en heel je familie ook, dan heb je er zelf ook vrede mee.”