Tom Waes heeft belangrijk nieuws te melden

door: PMN
tomwaes2022.jpg
Afbeelding bron: Eén

Binnenkort start het nieuwe seizoen van ‘Kamp Waes’. Het wordt nog heftiger dan de eerste editie. Tom Waes is opnieuw van de partij.

In november raakte bekend dat Tom Waes zijn contract bij de VRT verlengd heeft. Het mondde ook uit in een samenwerking tussen VRT en het Nederlandse NPO, waarin de twee omroepen samen vijf producties in drie jaar maken. Door die samenwerking kon VRT kapers op de kust afslaan.

Want er was veel interesse in Tom. “Er aan mijn mouw getrokken”, vertelt de presentator aan Het Laatste Nieuws. Sterker nog, Tom heeft ook met de concurrentie gesproken.

“De concurrentie wist wanneer mijn contract bij VRT zou aflopen en dus zijn er gesprekken geweest. Zo werkt het nu eenmaal. Maar geld is niet het belangrijkst.” 

“Ik ben een loyaal mens en mijn DNA ligt bij VRT. Ik voel mezelf in de eerste plaats een tv-maker, geen presentator en dat weten ze hier. Ik kan de programma’s blijven maken die ik zelf wil, met de mensen met wie ik al vijftien jaar samenwerk.” 

“Bovendien kan je bij een overstap niets meenemen. Geen ‘Reizen Waes’, geen ‘Tomtesterom’ of iets anders. Je begint dan helemaal van nul, terwijl ik nu zo blij ben met hoe het allemaal loopt. Zolang ik de vrijheid krijg die ik nu heb en kan blijven maken wat me echt interesseert, blijf ik.”

Tags Tom Waes