Zita Wauters raakt een gevoelige snaar: "Zo hartverwarmend"

door: LHX
Zita Wauters
Afbeelding bron: Instagram @zitawauters

Vanaf deze week kan je kijken naar een tweede seizoen van 'Alles in de strijd'. Dit keer gaan acht bekende vrouwen uit de kleren om borstkanker in de kijker te zetten.

Op dinsdag 26 maart brengen Ann Van den Broeck, Zita Wauters, Tine Embrechts, Julie Vermeire, Sarah Vandeursen, Maïmouna Badjie en Marleen Merckx een unieke stripact in het Kursaal in Oostende. In 'Alles in de strijd' kan je hun voorbereidingen volgen.

Zita Wauters heeft een erg persoonlijke reden om deel te nemen aan het programma. Zowel haar oma als haar tante hebben borstkanker gehad. In een preview van 'Alles in de strijd' is te zien hoe ze met haar oma praat over de ervaring.

De liefde tussen hen straalt ervan af. "Zij is een van de personen voor wie ik het meeste respect heb", zien we Zita zeggen. "Ik zie haar gewoon zo graag. Dat is mijn bloed, hé. Mijn omaatje betekent gewoon heel veel voor mij."

De VRT-kijkers vinden het prachtig om te zien. "Geweldig, ik krijg tranen in mijn ogen", reageren ze op sociale media. "Een schat van een meisje." "Zoiets kan je alleen maar mooi vinden."

"Zo een hartverwarmend mooi gebaar", klinkt het ook. "Zo'n dankbare en empatische kleindochter." "Je oma mag heel trots op je zijn."