Belangrijk voor geslaagde barbecue: "Zo vermijd je grote vlammen en aangebrand voedsel"

door: STS
Barbecue - vlees
Afbeelding bron: Pixabay

Het is weekend en het weer is geweldig. De ideale omstandigheden voor een barbecue. Het Voedselagentschap geeft enkele tips & tricks.

Het barbecueseizoen is volop bezig. "Maar ook bacteriën houden van het warme weer", benadrukt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen in een video die op X geplaatst werd.

"Geef ze dus geen kans. Koop de ingrediënten voor jouw barbecue zo kort mogelijk op voorhand en maak gebruik van een koelbox of koeltas om ze naar huis te brengen. Haal ze pas op het laatste moment, vlak voor het grillen en eten, uit de frigo."

"Zorg ervoor dat de grill van de barbecue goed gekuist is, zonder aangebrande resten. Wacht altijd tot je kolen wit zijn, want pas dan zijn ze er helemaal klaar voor."

Vlammen bij BBQ voorkomen

"Marineer je groenten of vlees, maar doe dat met mate, want als je te veel olie gebruikt, zou die kunnen druipen op de kolen. Zo vermijd je grote vlammen en aangebrand voedsel."

"Draai ten slotte je eten regelmatig om, zodat het niet aanbrandt. Want aangebrande voeding is schadelijk voor je gezondheid."

Tags barbecue favv