Met deze drie microgolf-trucjes maak je het koken een stuk makkelijker!

Afbeelding bron: pexels

Je microgolfoven is allicht je beste vriend om restjes op te warmen, maar wist je dat hij ook een geheime keukenhulp kan zijn? Hier zijn drie verrassende hacks die je meteen kunt proberen.

Met een paar slimme trucjes kan je microgolfoven je helpen om je tijd, moeite en frustratie te besparen tijdens het koken. Hier zijn er drie!

Meer sap uit je citroen

Sta je ooit te worstelen met een citroen of limoen waar amper sap uit komt? De oplossing is simpel: leg hem eerst 15 seconden in de microgolf voordat je hem opensnijdt.

De warmte maakt de celwanden in de vrucht immers zachter. Daardoor komt het sap gemakkelijker vrij wanneer je drukt. Bovendien wordt de schil soepeler, zodat je er makkelijker in kan knijpen.

Look pellen zonder gevloek

Iedereen die vaak kookt, weet hoe irritant look pellen kan zijn. De vliesjes blijven aan je vingers plakken en je handen ruiken urenlang naar look. Maar ook hier komt de microgolf te hulp. Warm een teentje look 10 seconden op in de microgolf. "Dan glijden de schilletjes er zo af", raad chef-kok Lorena Garcia aan in People.

Hoe dat komt? De hitte zorgt ervoor dat de watermoleculen tussen de schil en de teen look verdampen. Daardoor laat de schil makkelijker los.

Ui snijden zonder tranen

Uien snijden is zowat het meest gehate klusje in de keuken. Maar er is goed nieuws voor gevoelige ogen. Snijd de uiteinden van de ui af, leg hem 30 seconden in de microgolfoven, en snijd daarna verder. De kans dat je in tranen uitbarst, daalt drastisch.

Wanneer je een ui snijdt, komen er zwavelhoudende gassen vrij die je ogen irriteren. Door de ui kort te verwarmen, worden die verbindingen deels afgebroken. Minder zwavel betekent minder tranen, simpel!