Zorg nu voor een mooi gazon in de lente: hoe uw gazon in februari onderhouden

door: MRO
Onze lezers houden hun gras liever kort
Afbeelding bron: Photonews

Iedereen wil graag een mooi groen gazon hebben in de lente en in de zomer. Daarom is het belangrijk om tijdig met de voorbereiding te beginnen. Zelfs in de wintermaand februari zijn er cruciale taken om voor je gazon te zorgen.

Verticuteren is essentieel in februari, het helpt bij het verwijderen van mos en vilt dat zich tussen de grassprieten heeft opgebouwd. Verticuteren verhoogt de lucht- en vochtdoorlatendheid van de grond, waardoor graswortels beter kunnen ademen en groeien.

Gazon bemesten

Bemest je gazon eind februari om je gras een voorsprong te geven voor de groeiperiode. Gebruik een langzame vrijgevende meststof die essentiële voedingsstoffen levert zoals stikstof, fosfor, kalium en magnesium.

Je kan ook al de snoeischaar bovenhalen. Het is immers een goed idee om bomen en struiken rondom je gazon in februari te snoeien. Dat kan helpen om meer zonlicht op je gazon te laten vallen. Dit bevordert de groei van het gras in de lente.

Gras maaien in februari

Als de temperatuur in februari mild is, kun je beginnen met beperkt maaien. Zorg ervoor dat de grasmaaier ingesteld is op een hogere setting om het gazon niet te kort te maken.

Door in de winter te beginnen met goed gazononderhoud, kun je in de lente genieten van een weelderig, groen gazon.

Tags gazon gras