Agressieve fietser gaat bestuurder (72) te lijf: "Gebroken neus, hersenschudding en nog meer"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Unsplash

Een bejaarde bestuurder is het slachtoffer geworden van zware verkeersagressie. Hij werd daarbij bewusteloos geslagen.

De feiten speelden zich af in het Nederlandse dorp Limmen. Een automobilist haalde er een groepje fietsers in en hoorde op een gegeven ogenblik een klap tegen zijn achterruit.

"Vermoedelijk is een andere fietser, die hij eerder zag rijden, tijdens het inhaalmanoeuvre tegen zijn auto gebotst", legt de politie uit.

"De man zette zijn auto na het inhalen stil op de weg. De fietser kwam naast de auto staan en begon de man uit te schelden. De fietser leek niet gewond en om de verdere confrontatie te vermijden reed de man weg."

"Toen het slachtoffer niet veel later geparkeerd stond, zag hij de fietser wederom op zich afkomen. De man ging weer de confrontatie aan, waarna hij het slachtoffer een harde klap in het gezicht gaf. Hierdoor viel hij op de grond en raakte hij buiten bewustzijn."

De fietser reed vervolgens weg en liet het slachtoffer zwaargewond achter, "met ernstig letsel aan het gezicht".

"In het ziekenhuis bleek de man onder andere een gebroken neus, een hersenschudding en meerdere kneuzingen in het gezicht te hebben opgelopen. Naar omstandigheden maakt hij het goed. Hij heeft echter nog veel pijn en staat onder controle bij het ziekenhuis."

De politie probeert de agressieve fietser op te sporen.