Franse regering grijpt drastisch in na onthoofding van leerkracht in Parijs

door: BVDO
Onthoofding Parijs Leerkracht moslimterrorisme terrorisme je suis prof
Afbeelding bron: Photonews

Frankrijk grijpt in nadat vorige week een leerkracht onthoofd werd nadat hij in een les rond vrije meningsuiting cartoons van de profeet Mohammed had laten zien.

De minister van Binnenlandse Zaken gaat een aantal islamitische verenigingen verbieden. Heel wat andere organisaties krijgen deze week nog inspecteurs over de vloer. Dat vertelde Gérald Darmanin in een radio-interview.

Een vader van een leerling uit de klas had geprotesteerd tegen de les van de leerkracht. Hij plaatste een video op sociale media. Daarin noemde hij de leerkracht een schoft en gaf hij het adres van de school door.

"Deze man heeft een fatwa tegen de docent uitgesproken, ik kan het niet anders noemen", zei minister Darmanin. De man verwees naar het Franse Collectief tegen Islamofobie, één van de verenigingen die Darmanin nu zal verbieden.

De Franse politie pakte gisteren al enkele sympathisanten van de vereniging op en ook vandaag gaat de zoektocht naar tientallen mensen nog verder.

"Er staan 8.000 mensen in onze databank van moslimextremisten die actief zijn. Van hen hebben er 600 geen geldige verblijfspapieren. Veel van hen zitten in de cel en worden na hun straf het land uitgezet. Anderen zijn niet uitzetbaar.''