Kind van 7 jaar doodgeschoten bij ruzie: Opa probeerde hem nog te beschermen

door: STS
Yitzian
Afbeelding bron: Gofundme.com/f/yitzian-torres-garcia-gofund-me

Een jongen van 7 jaar is dodelijk getroffen geworden door een kogel. Hij werd het slachtoffer van een uit de hand gelopen ruzie tussen twee groepen mannen.

Het tragische incident speelde zich op 4 juli, de Amerikaanse nationale feestdag, af in Tampa, in de staat Florida.

De kleine Yitzian bevond zich samen met zijn opa nabij een strand toen er een ruzie over jetski's ontstond tussen twee groepen mannen.

Getuigen vertelden de politie dat de ruzie ontstond omdat één groep mensen boos werd op een andere groep mensen omdat die zich met hun jetski's te dicht bij het strand begaven, waar kinderen aan het spelen waren. De ruzie escaleerde en er werden schoten gelost.

"Toen de schietpartij begon, greep de opa zijn kleinzoon vast en trok hij hem zijn wagen in. Maar een kogel drong binnen in het voertuig, raakte een vinger van de opa en trof het jongetje in het hoofd", vertelde de politie aan NBC News.

De opa verklaarde dat hij zijn kleinzoon probeerde af te schermen en zijn handen over zijn hoofd had geplaatst. "Toen ik het schot in mijn hand voelde, keek ik naar mijn kleinzoon. Zijn hoofdje draaide zich om."

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar werd daar doodverklaard.

De nabestaanden hopen dat de schutter zich aangeeft. "Hij geeft geen dier gedood. Hij heeft een mens gedood, een kind dat niets te maken had met de ruzie, met wapens of wat dan ook. We lijden, we zijn een leven kwijt."