Man maakt collega af met nekschot: "Ze wilde niet ingaan op zijn avances"

door: STS
geweer misdaad crime scene moord
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een man heeft een van zijn vrouwelijke collega's koelbloedig om het leven gebracht. De vrouw weigerde in te gaan op zijn avances.

De 36-jarige Michael Carpenter uit St. Cloud (VS) schoot op 24 oktober zijn collega, de 28-jarige Nicole Hammond, dood op het parkeerterrein van hun werkgever.

Ooggetuigen vertelden de politie dat de man het slachtoffer met een nekschot afmaakte toen ze uit haar auto stapte.

Daarna liep hij naar zijn eigen wagen en reed hij weg. Het slachtoffer liet hij achter in een plas bloed, zonder de politie of een ambulance te bellen.

Onderzoek heeft al uitgewezen dat de man zijn collega telefonisch lastig viel. Hij wilde met haar daten, maar elk verzoek werd afgewezen. In zijn wagen vond de politie een pistool. De kogels kwamen overeen met de hulzen die bij het slachtoffer werden aangetroffen.

"Helaas wisten wij van niets", citeert The Mirror de bedrijfsleider. "Wanneer er zich een situatie voordoet die vereist dat we ingrijpen, doen we dat. Maar in dit geval hadden we geen aanwijzingen dat er iets mis was."

"Nicole had altijd een glimlach op haar gezicht. Iedereen die iets met haar te maken had, had haar graag."

De man is aangeklaagd wegens doodslag. Indien hij schuldig bevonden wordt tijdens zijn proces, kijkt hij tegen veertig jaar gevangenisstraf aan.

Gebruik nu de gratis app van Redactie24