Ouders voeren baby eigen braaksel, breken zijn ribben en laten hem sterven in wiegje

door: STS
Veroordeelde ouders
Afbeelding bron: Derbyshire Police

Een 10 maanden oude baby is om het leven gekomen door toedoen van zijn moeder en stiefvader. Die mishandelen het jongetje.

De gruwelijke feiten speelden zich af in het Engelse Linton. De kleine Jacob liep minstens 39 breuken aan de ribben op nadat hij gestampt werd. Het brute geweld zorgde ook voor een scheur in zijn maag en darmen.

Het jongetje stierf eenzaam en in pijn in zijn wiegje. Het jongetje werd op 30 december 2020 dood aangetroffen door de hulpdiensten.

Speurders konden nadien huiveringwekkende berichten tussen de moeder en haar partner terugvinden. Ze verwezen naar de baby als "de duivel" en de stiefvader droeg de moeder op om hem op zijn hand te slaan indien hij zou wenen.

In één bericht vraagt de man de vrouw of ze "had teruggestoken wat hij had opgeworpen", waarmee braaksel bedoeld werd. De moeder bevestigde dat ze dat gedaan had.

Moeder Gemma Barton is nu schuldig bevonden aan het veroorzaken van de dood van een kind of het laten sterven van een kind en kindermishandeling, terwijl haar partner Craig Crouch werd veroordeeld voor moord.

"Deze twee ouders creëerden een omgeving waarin ze elkaar aanmoedigden en toejuichten inzake hun controle en straffen", citeert The Sun de aanklager. "Geen van hen kon in dat kleine huis deze misdrijven hebben gepleegd zonder medeweten en hulp van de ander."

"Geen van beiden zocht medische hulp voor Jacob voor zijn lijden nadat zijn beenderen gebroken waren, of in de dagen die daarop volgden."

De twee zullen op een latere datum hun straf te horen krijgen.