Pijnlijk voor grootmoeder: "Door haar grove nalatigheid is haar kleindochtertje dood"

door: STS
bejaarde vrouw weent
Afbeelding bron: Unsplash

Een grootmoeder moet voor de rechtbank verschijnen wegens doodslag en grove nalatigheid, nadat haar 11 maanden oude kleindochter verdronk in bad.

De 53-jarig Shirley Grenfell staat in het Britse Cornwall terecht voor doodslag nadat haar kleindochter om het leven kwam in een badkuip. De kleine Chanelle Grenfell zat samen met haar zus van 2,5 jaar in bad, terwijl hun oma zich in de slaapkamer aan het omkleden was. "Ik besefte niet dat Chanelle kopje onder was gegaan," zegt de vrouw, die zich verzet tegen de aanklacht van doodslag.

De vrouw zou echter meer water in het bad hebben laten lopen dan aanbevolen is voor baby's en peuters. Wanneer een baby in een badje zit en omvalt, kan die zich niet rechtop zetten, waardoor de verdrinkingsdood volgt.

"Ze heeft de kinderen zonder toezicht achtergelaten in het bad, gedurende minstens twee minuten, misschien meer. Ze heeft nooit de bedoeling gehad om het kind te doden, maar het was haar plicht om voor het kind te zorgen en daarin heeft ze gefaald. Het gaat niet om nalatigheid, maar om grove nalatigheid", aldus de openbare aanklager. Het proces is nog lopende.