"Tot bloedens toe geslagen, in kooien opgesloten en ketchup als eten": Mishandelde kinderen vertellen alles

door: STS
Meisje - tiener - wenen - verdriet
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Twee slachtoffers uit een gezin van tien meisjes en drie jongens, die mishandeld werden door hun ouders, hebben voor het eerst gesproken over hun vreselijke ervaringen.

De tien meisjes en drie jongens, variërend in leeftijd van 3 tot 29, werden in kooien opgesloten, vastgebonden aan hun bed, tot bloedens toe geslagen, seksueel misbruikt en uitgehongerd. En dit gedurende een periode van bijna twee decennia.

Toen de 17-jarige Jordan in 2018 kon ontsnappen uit een raam van de woonst, kwam er een einde aan de tirannie van haar ouders. Nu heeft de Amerikaanse samen met één van haar zussen in een tv-show gesproken over wat er zich allemaal afspeelde.

Bijbel

"Ze haalden er graag de Bijbel bij. Ze citeerden passages en zeiden dat ze het recht hadden om ons te slaan. En dat ze zelfs het recht hadden om ons te doden als we niet zouden luisteren."

Bij de kleinste "overtreding" gebruikten de ouders geweld. Hun vader gebruikte riemen en stokken om hen te slaan. Hun moeder trok aan hun haar als de kinderen nog maar buiten de lijntjes kleurden in een kleurboek.

"Ik was bang om iets fout te doen. Als ik ook maar iets fout deed, kreeg ik slaag, tot ik bloedde", citeert The Sun uit het tv-programma.

Hondenkooi

Toen Jennifer 18 was, stak het koppel tien van de kinderen in een caravan op een afgelegen stuk van hun eigendom. Ze brachten slechts één keer per week of om de twee weken boodschappen, waardoor de kinderen uitgehongerd raakten.

De kinderen probeerden voedsel te sparen, zodat ze elke dag iets hadden. "We leden veel honger. Ik at ketchup, mosterd of een ijsje", zegt Jordan, die toen 6 jaar was.

Via een telefoon gaven hun ouders instructies. Zo moesten broers en zussen die zich opstandig gedroegen, in hondenkooien worden opgesloten.

In 2010 verhuisde het gezin van Texas naar Californië. Ook daar ging de mishandeling verder. Twee zusjes werden vier maanden lang vastgebonden aan hun bed.

Ondervoed

Toen de kinderen uiteindelijk gered werden, waren ze er slecht aan toe. Hulpverleners dachten dat ze allemaal minderjarig waren, terwijl zeven van hen in feite volwassen waren. Een kind van 11 was zo ondervoed dat de armomtrek gelijk was aan die van een 4,5 maand oude baby.

De ouders, 60 en 53 jaar oud, hebben eerder dit jaar een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen voor hun daden.

Download nu de gratis app van Redactie24