73-jarige vrouw in eigen huis neergestoken: Buurvrouw opgepakt als verdachte

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een 73-jarige vrouw is het slachtoffer geworden van een moordpoging. Ze werd neergestoken in haar woning.

De feiten speelden zich woensdagnamiddag af in de Leuvenselaan in Tienen. Een bejaarde dame belde de hulpdiensten met de melding dat ze was neergestoken.

De politie van de zone Getevallei trof het 73-jarige slachtoffer aan op de trap van haar huis. "Ze zat onder het bloed en vertoonde verschillende wonden aan het hoofd en de handen. In de keuken en de woonkamer van het huis werd veel bloed waargenomen. Het slachtoffer werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels is haar toestand stabiel en verkeert ze niet langer in levensgevaar."

"Het slachtoffer duidde onmiddellijk na de feiten haar buurvrouw, een 42-jarige vrouw, aan als verdachte. Ze werd verhoord en nadien voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De vrouw verklaarde dat ze zich niets van de feiten herinnerde tot aan het moment dat ze met bebloede handen en kleren aan de woning van het slachtoffer stond. Over de aanleiding en de precieze omstandigheden van de steekpartij zelf is dus nog niets bekend. De onderzoeksrechter plaatste de verdachte onder aanhoudingsmandaat."