Agent van drugteam wordt herkend en in ziekenhuis geslagen: Weken werkonbekwaam

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

In Herentals is een agent, die met zijn partner naar huis aan het wandelen was, herkend en in elkaar geslagen. Hij werd naar het ziekenhuis gevoerd en is weken werkonbekwaam.

Het incident gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. De agent van PZ Neteland was niet in dienst. Hij wandelde met zijn partner naar huis langs de Herenthoutseweg in Herentals.

Twee mannen stapten op hem af. Ze herkenden de politieman als lid van het drugteam van PZ Neteland waarna ze op hem begonnen in te slaan. Ook de partner deelde in de klappen maar hield er lichte verwondingen aan over.

Een politieploeg die in de buurt was, was snel ter plaatse en kon één van de twee verdachten inrekenen. Een ziekenwagen bracht het slachtoffer over naar het Sint-Elisabethziekenhuis te Herentals. De tweede dader werd zondagochtend in zijn woning opgepakt.

De politie meldt dat de verdachten twee twintigers zijn uit Herentals. Zij zijn geen onbekenden voor het gerecht en hadden zondagnacht nog andere mensen aangevallen nadat ze uit een zomerbar werden gezet wegens wangedrag.