Brandweer moet deur van loungebar inbeuken om feest stil te leggen

door: BVDO
politievoertuig van de politie regio Turnhout
Afbeelding bron: Photonews

In een loungebar in Maasmechelen heeft de politie zondagmorgen een feest moeten stilleggen. Dat ging niet zonder slag of stoot. De brandweer moest de deur inbeuken. 

De melding kwam rond 1.30 uur op zondagochtend binnen. "De politie ging ter plaatse en hoorde muziek, maar de agenten raakten niet binnen", vertelt Tania Olaerts van de politie Lanaken-Maasmechelen aan VRT Nieuws. 

"Iets later zagen ze een man in de buurt. Hij werd gecontroleerd en gaf toe dat hij uit de nachtclub kwam. Toen de politie opnieuw aanklopte, kwamen er meerdere personen aan het raam kijken wat er aan de hand was.” 

Maar niemand opende de deur en dus werd de brandweer opgetrommeld om de toegangsdeur te forceren. Er werd aan 39 mensen een boete gegeven omdat ze een samenscholing hielden. Ook de eigenaars waren aanwezig. 

Er werden ook flessen met lachgas in beslag genomen. De nachtclub werd door de burgemeester meteen gesloten voor verschillende corona-overtredingen. In augustus werden er ook al 25 feestvierders betrapt.