Burgemeester gaat uit zijn dak tegen bevolking nadat vrouw en 10-jarig zoontje sterven

door: BVDO
ambulance ziekenwagen
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

In Colombia heeft een moeder samen met haar zoontje van 10 zelfmoord gepleegd. De burgemeester is niet te spreken over de reacties.

De vrouw zag geen uitweg meer nadat ze omwille van haar zorgelijke financiële toestand uit huis gezet was. Na enkele dagen op straat geleefd te hebben pleegde ze zelfmoord door samen met haar zoontje van een 100 meter hoge brug te springen.

In Ibagué, het dorp waar de vrouw woonde, kwam ontzettend veel kritiek op wat een egoïstische daad van de moeder genoemd werd. De 32-jarige alleenstaande vrouw besliste voor velen alleen over leven en dood van haar kind.

De burgemeester van de stad liet weten dat het voorval te maken heeft met de slechte economische en politieke toestand in het land. Hij was heel erg boos op mensen die de actie van de vrouw veroordeelden.

Volgens hem is het niet aan de mensen om daarover te oordelen. De vrouw was depressief en dat is een ernstige psychische aandoening. “Laat uw opmerkingen aan uzelf over omdat alleen God weet wat ze doormaakte en wat ze op dat moment dacht”, was hij erg duidelijk.