Dieven bestelen vrouw op listige wijze, politie verbaasd: "Eerste keer dat we dit zien"

door: STS
politie
Afbeelding bron: OnkelKrischan / Shutterstock.com

Een oudere vrouw is het slachtoffer geworden van listige dieven. Ze wonnen haar vertrouwen met een kindje dat ze bij hadden.

De feiten speelden zich af in Steenokkerzeel. Politiezone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst) legt op Facebook uit wat er precies gebeurd is.

"Vrijdagnamiddag kwam een oudere dame twee schijnbaar vriendelijke heren tegen, die op trot waren met een kinderwagen met daarin een jong kind. Het duo verleidde de dame met de onschuldige oogjes van de kleine schat."

"Terwijl de dame dichterbij kwam en voorover boog, bengelden er drie kettingen rond haar nek. Een van de twee verdachten rukte de juwelen van rond de nek van de oude vrouw."

"De twee namen vervolgens te voet de vlucht richting Haachtsesteenweg. Een interventieploeg kruiste de verdachten met de combi en kon hen arresteren. De drie kettinkjes werden gelukkig ook teruggevonden. Eén verdachte werd aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket."

"Het is de eerste keer dat we zo'n melding hebben gekregen", werd verteld aan de VRT. "Het gaat voorlopig om een alleenstaand geval."