Petekind zet homejacking op, twee personen nog steeds in levensgevaar

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdagnacht werden een 57-jarige man en 54-jarige vrouw slachtoffer van een gewapende overval in hun woning te Steenokkerzeel. Eén van de daders was het petekind van de vrouw. Hij hoopte miljoenen buit te maken.

Drie verdachten belden iets na 2 uur aan bij de woning en eisten de autosleutels, de boorddocumenten van de voertuigen, geld en vuurwapens, zo meldt het parket van Halle-Vilvoorde.

De daders verschaften zich toegang tot de woning waar de beide slachtoffers messteken en slagen dienden te incasseren. Beide slachtoffers werden vervolgens gekneveld met tape en kabelbinders aan handen en voeten.

De drie verdachten verlieten de woning langs de achterkant en namen een personenvoertuig en camper mee, alsook een bankkaart, auto- en huissleutels en een gsm. De vrouw slaagde erin de buren te alarmeren die de hulpdiensten belden. Beiden werden in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis en zijn nog steeds in levensgevaar.

Familie van het slachtoffer

Er werd meteen een onderzoeksrechter gevorderd. Twee verdachten, een koppel uit Kortrijk (een man van 35 jaar en vrouw van 33), konden gelokaliseerd worden in Limburg (Bilzen) en zijn daar maandagochtend met behulp van de speciale eenheden gearresteerd.

De 35-jarige man betreft een neef van het vrouwelijke slachtoffer. Zij zijn dinsdag verschenen voor de onderzoeksrechter die hen onder aanhoudingsbevel heeft geplaatst.

De derde verdachte betreft een 38-jarige man uit Harelbeke. Hij kon dinsdag gearresteerd worden in Kortrijk. Hij zal woensdag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Over het motief voor de feiten is momenteel nog niets bekend.