Fietsdieven hebben nieuwe werkwijze: Met deze tips bescherm je je fiets

door: STS
Fiets - diefstal
Afbeelding bron: Pixabay

De Algemene Directie Veiligheid & Preventie van de overheid waarschuwt voor een nieuwe werkwijze die fietsendieven hanteren en geeft tips om een diefstal te helpen voorkomen.

"Fietsendieven maken steeds vaker gebruik van de 'Poolse sleutel' om je fiets te stelen", klinkt het. "Het gaat om een soort loper waarmee fietsdieven bepaalde ringsloten open kunnen maken."

"Deze wordt gebruikt door georganiseerde bendes, aangezien zo’n sleutel een tamelijk hoge kostprijs heeft en hij maar enkele keren kan gebruikt worden alvorens hij afbreekt."

"Om fietsdiefstal tegen te gaan, raden we aan om steeds gebruik te maken van een tweede fietsslot dat je voor extra veiligheid vastmaakt aan een vast en stevig object. Op die manier heeft de fietsdief meer tijd nodig om toe te kunnen slaan en verhoog je de kans dat deze betrapt wordt."

"Wanneer je op stap bent, raden we aan om jouw fiets te parkeren op een zichtbare plaats met veel sociale controle. Zo maak je het de fietsdief lastiger om ongemerkt de diefstal te kunnen plegen."

"Ben je thuis? Parkeer dan jouw fiets zo veel mogelijk buiten beeld, liefst op een goed afgesloten plek."

Meer tips zijn te vinden op de fietsdiefstalpagina van BeSafe.