Goede vriend van Jürgen Conings doet oproep, maar haalt ook uit naar politiek

door: BVDO
Jurgen Conings Speurtocht Limburg
Afbeelding bron: Photonews

De politie zoekt nog steeds met man en macht naar Jürgen Conings, de man die dreigde Marc Van Ranst te vermoorden.

Jürgen Conings is nog steeds niet gevonden. Zijn vriend Marino Hauben doet op Facebook een emotionele oproep. “Jürgen Conings is en blijft een goede vriend van me”, schrijft Hauben. “Hopelijk komt hij tot inzicht nu er nog geen slachtoffers gevallen zijn. Deze jongen is zelf slachtoffer. Hij heeft meerdere buitenlandse opdrachten gedaan. Jongens komen terug en krijgen geen begeleiding.”

Volgens Hauben is zijn houding te begrijpen, want alles is wat fout gelopen door de coronacrisis. “Dan start hij een fitnesszaak op die door deze klote regering wordt gesloten. Ik keur het niet goed maar begrijp hem wel. Ik was 18 jaar militair en werkte nauw samen met Jürgen. We deden trouwens samen de militaire cafetaria open. Eens een vriend altijd een vriend ondanks zijn misstap.”

En dan komt Hauben met een straffe uitspraak. “Hopelijk krijgt deze jongen een eerlijke kans om zijn verhaal te doen als hij zich over geeft. Het grote nadeel dat hij heeft is dat hij blank is. Jürgen geef je over nu er nog geen slachtoffers gevallen zijn”, besluit Hauben.