Heel België rouwt om kleine Dean: "Nog niets veranderd sinds Dutroux"

door: STS
Dave De Kock - Dean Verberckmoes
Afbeelding bron: Federale politie

De dood van de kleine Dean (4) jaagt een schokgolf door het land. Op sociale media betuigen mensen hun medeleven. Maar er is ook veel woede.

"Mijn vaderhart bloedt. Niemand blijft onbewogen bij het verschrikkelijke nieuws over de kleine Dean", klinkt het op Twitter.

"Maar onmiddellijk dacht ik: typisch. Typisch en wraakroepend dat in dit land een veroordeelde kindermoordenaar op vrije voeten een tweede keer kan toeslaan."

"Ik kreeg een krop in de keel. Wat kan je hier nog op zeggen? Ik hoop dat die kerel, nee dat monster, mag branden in de diepste krochten van de hel", schrijft een ander.

"Waar zijn de rechters en psychiaters die het veilig vonden om dit monster opnieuw los te laten op onze samenleving? Zovele jaren na Dutroux en er is nog niets veranderd", klinkt het ook nog.

"Tien jaar was blijkbaar niet genoeg om over het vorige feit na te denken. Dank u, Belgische Justitie, om hem vorige keer niét levenslang te geven, u en alleen u heeft de moord van een ander kind op uw geweten", lezen we nog.

"Welkom in België, waar je een kind martelde en vermoordde en 11 jaar erna het gewoon nog eens opnieuw kan doen. Het zal uw kind maar zijn", luidt het in een andere reactie.