Lid van jeugdbeweging overvallen tijdens verkoop van snoep: Vuistslag in het gezicht en nog meer geweld

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een lid van de jeugdbeweging KSA is overvallen geworden op straat, tijdens het verkopen van snoepgoed. De politie kon twee verdachten oppakken.

De diefstal met geweld vond op 18 maart plaats in de Diestsestraat in Leuven. "Het slachtoffer verkocht voedingswaren ten voordele van zijn jeugdbeweging en werd daarbij benaderd door twee verdachten van Marokkaanse afkomst", laat het Leuvense parket weten.

"Het slachtoffer kreeg een vuistslag in het aangezicht en enkele stampen op zijn lichaam, waarna één van de verdachten enkele voedingswaren ontvreemdde en in de rugzak van de andere verdachte stopte."

De twee konden nadien in de buurt aangetroffen worden door de politie. "Ze waren dronken. Bij de fouillering troffen agenten in de rugzak van één van deze verdachten voedingswaren aan die overeenstemden met de gestolen goederen."

Snelrecht

"Tijdens zijn verhoor gaf één van de verdachten aan zich niet meer goed te herinneren wat er gebeurd was. De andere verdachte ontkende een vuistslag en stampen te hebben geven. Na confrontatie met camerabeelden bekende hij de diefstal."

De twee verdachten, van wie er één geen wettige verblijfplaats heeft in België, zullen volgens de snelrechtprocedure gedagvaard worden en moet eind april voor de correctionele rechtbank verschijnen.