Moedige getuigenis van slachtoffer: "Pater kroop bij mij in bed en dit deed hij toen"

door: STS
Kruis - geloof
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er is een tweede pater van het Sint-Barbaracollege in Gent in opspraak gekomen wegens seksueel misbruik. Een man zegt dat hij eind jaren '70 het slachtoffer werd van die pater.

 

Eerder vertelden politicus Vincent Van Quickenborne en radiomaker Sven Ornelis al over een pater van het college waarvoor ze zich moesten uitkleden wanneer ze hoofdpijn of heimwee hadden.

Nu komt een tweede pater van hetzelfde college in opspraak. "In 2010 was er bij de jezuïeten al een klacht over de man. Die mocht toen niet meer alleen met jongeren werken. Maar hij is nu nog pastor in een instelling voor kinderen met een verstandelijke beperking", was te horen op VTM.

Een slachtoffer van de pater getuigde op de commerciële zender. "De enige die het weet is mijn echtgenote. Die weet een heel klein beetje. Die weet dat er iets gebeurd is, maar niet wat er gebeurd is. Niemand weet dat."

De pater kroop tijdens een schooluitstap bij hem in bed. "Die man begon mij te tongzoenen, en ik zei: wat gebeurt er hier? Ik was versteend van angst."

"Die man begon mij te masturberen, en ik moest hem masturberen. Ja, dat zijn feiten die gebeurd zijn. Is er verder iets gebeurd? Neen. Maar ik denk wel dat het erg genoeg is."

"Dat heeft vier of vijf keer plaatsgevonden, maar nooit binnen de muren van het college. Hij had altijd wel ergens een plaats - was het op skivakantie of op zomerkamp - waar hij met mij in bed kon kruipen."