"Money money money!" Uitbater van winkel zwaar toegetakeld met koevoet

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

De politie heeft een opsporingsbericht verspreid van twee personen die een voedingswinkel brutaal overvallen hebben. De uitbater kreeg rake klappen met een koevoet.

De daders, een man en een vrouw, sloegen op 18 mei toe in de Vilvoordelaan in Zaventem. Vlak voor het middaguur stapte een dame daar een winkel binnen. Ze vroeg naar alle soorten bloem die er verkocht werden.

De dame vroeg of ze de verschillende soorten bloem aan haar man mocht laten zien, buiten de winkel. Daarna kwam het duo de winkel binnen en haalde de man een koevoet boven, waarmee hij de uitbater veelvuldig en zwaar sloeg.

"Op een gegeven moment hield de man het slachtoffer in bedwang en was het de vrouw die het slachtoffer sloeg met de koevoet", meldt de politie.

"De daders riepen 'money money money' en voelden in zijn broekzak. Toen de echtgenote van het slachtoffer naar beneden kwam omdat ze veel lawaai hoorde, zijn de daders gaan lopen."

Persoonsbeschrijving

Op vraag van het parket Halle-Vilvoorde heeft de politie een opsporingsbericht verspreid. Daarin worden de verdachten beschreven.

"De man is ongeveer 1m90 lang, normaal gebouwd en heeft een getinte huidskleur. Hij sprak Portugees met een Braziliaans accent."

"Op het moment van de feiten droeg hij een donker mondmasker, een hoody van het merk Adidas met in grote letters 'ORIGINALS' op de kap, een lange beige broek, een donkerblauwe jas en zwarte schoenen. Hij had een zwarte rugzak bij."

"De dame is slank gebouwd en heeft lang blond/bruin haar met een middenscheiding. Haar nagels waren in een donkere kleur gelakt. Zij sprak Frans tegen het slachtoffer en Portugees tegen haar mededader."

"Op het moment van de feiten droeg zij een blauw mondmasker, een kakigroene jas in camouflagemotief met kap met binnenzijde in felle rode/roze kleur, daaronder een kledingstuk waarop Mickey Mouse staat afgebeeld en sneakers in wit en rood."

Wie meer informatie heeft of deze personen herkent, kan de politie contacteren op het gratis nummer 0800/30.300.