Ontsnapte gevangene Sekkaki na 8 maanden opgepakt

door: MRO
politievoertuig van de politie regio Turnhout
Afbeelding bron: Photonews

De voortvluchtige Oualid Sekkaki (26) is deze avond na een intensief onderzoek gearresteerd in Limburg en overgebracht naar de gevangenis.

Op 19 december 2019 kon Oualid Sekkaki samen met vier andere gedetineerden ontsnappen uit de gevangenis van Turnhout waar hij een celstraf uitzat. De vier anderen konden snel opnieuw gevat worden, maar Sekkaki bleef voortvluchtig.

Het parket Antwerpen had meteen een onderzoek opgestart. Dat was een onderzoek volgens een recente wet, waarbij het parket Antwerpen het onderzoek leidde en dat werd uitgevoerd door het FAST-team van de Federale Politie, in samenwerking met PZ MeWi en de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen, om personen die zich onttrokken hebben aan de uitvoering van hun gevangenisstraf op te sporen. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van bijzondere opsporingsmethoden.

Sinds zijn ontsnapping is alles in het werk gesteld om Oualid Sekkaki opnieuw van zijn vrijheid te beroven. De laatste dagen zaten de politiediensten hem kort op de hielen.

Dat resulteerde dan donderdagavond even na 19 uur in zijn arrestatie door de federale wegpolitie van Lummen. De twintiger zal in eerste instantie naar de gevangenis van Hasselt worden gebracht, zo meldt het parket van Antwerpen.