Opgepast, fraudeurs maken nu slachtoffers: "Ons gezin is van alle spaarcenten beroofd"

door: STS
laptop e-mail phishing
Afbeelding bron: pexels

Een gezin is het slachtoffer geworden van beleggingsfraudeurs. De dochter getuigde tegenover de openbare omroep hoe die haar vader in de val lieten lopen.

De man zag een advertentie over cryptomunten en ging daarop in. Een zogenaamde financieel expert contacteerde hem daarna. Er werd hem aangeraden om 5.000 euro te investeren.

De man kon zijn investering online meevolgen en zag hoe die zogezegd geld opbracht. De expert kon hem overhalen om nog eens 10.000 euro te investeren. Toen de zogezegde winst op 50.000 euro stond, kreeg hij de raad om die op te strijken. Maar hij moet eerst wel nog allerlei bijkomende stortingen doen, omwille van taksen en verzekeringen enzovoorts, werd hem gezegd.

Al het spaargeld kwijt

De man bleef maar betalen tot zijn spaarboekje leeg was. Hij is 170.000 euro kwijt. In een ultieme poging om zijn geld toch nog terug te zien, leende hij ook nog eens 20.000 euro. Uiteindelijk moest hij zijn gezin vertellen dat al het spaargeld weg is.

"Alleen nog zorgen en schulden"

"Mijn vader is een gebroken man, en bovendien heel angstig", vertelde de dochter van het slachtoffer aan VRTNWS. "Hij is bang voor wat nog gaat komen en heeft ook een enorm schuldgevoel. Zijn zorgeloze toekomst valt in het water. Nu blijven alleen nog zorgen en schulden over."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp